LANDGOED & BEHEER

Sinds 2005 voldoet de inrichting van ons land aan de rangschikkings-voorwaarden van de Natuurschoonwet 1928. Landgoed Hoeve Steenenis is daarom een zogenoemd nieuw niet opengesteld, dus gesloten landgoed NSW. Je kunt NSW landgoederen met grote akkers goed herkennen aan een solitaire boom die ergens midden in die akker staat. Daarnaast maken vele groene details onderdeel van deze rangschikking. Kijk maar eens naar de jonge knotwilgenlaan langs de oprit, de vele gemengde hagen langs de akkerranden, de hoogstam-fruitbomen, de diverse bossen, de hele inrichting van het Geleenbeekdal inclusief eendenvijver, het laagveen en ook de opgebonden bramen-haag langs de weg. 

Om al die groene weelde in stand te houden en te cultiveren komt een professional ons wekelijks helpen. Daar zijn we hartstikke blij mee. Mocht je Josh tijdens je bezoek ontmoeten, luister dan naar zijn verhaal, volg zijn instructie op, en geniet nog meer van al hetgeen geboden wordt.

Heb je vragen over het beheer, ideeën? of wil je een handje helpen: wij reageren op berichten via beheer@steenenis.nl

Indien er tijdens je bezoek acute nood ontstaat; bijvoorbeeld wegens het vinden van zieke (wilde) dieren, of ontsnapte koeien of schapen, zijn we ook te bereiken via +31 85 0604020

 
 

Copyright © 2022 Hoeve Steenenis

Hide