BROOD: HET GENOT VAN TERWORM

Stel dat je in een mooi stukje Nederland gezonde tarwegranen kunt produceren, geschikt voor het maken van broden, vlaaien, worstenbroodjes, taarten, cake, enz. Dan is het toch vreemd dat de boeren coöperatie deze granen devalueert tot veevoer? Het schijnt logistiek te kostbaar om het bakwaardig graan te transporteren naar de hoger in Nederland gelegen Meelfabrieken.

Bakkerij Voncken heeft deze handschoen opgepakt en gaat lokaal. Het brood dat ze hebben ontwikkeld van onze baktarwe is overheerlijk. We hopen dat het ‘Genot van Terworm‘ vele broodgenieters via hun netwerk winkels en de zakelijke markt zal bereiken. Alvast Smakelijk!

Het Genot van Terworm is ontstaan binnen een straal van 11 kilometer, van graan op de akker, malen tot bloem en bakken tot een ovenvers brood. Er is bewezen dat de Limburgse akkers veel moois kunnen voortbrengen. Het is nu aan de consument om te bewijzen dat ze onze gezamenlijke inspanningen prijzen.

In de tussentijd werken we op de akker aan een volgend Limburgs tarwejaar. Het ziet er gezond uit. Daarnaast zijn we benieuwd of rogge ons nog voor teelt-verrassingen stelt. Als het lukt………..

update 19 juli 22: Het graan is er al af. Met 38 graden buitentemperatuur wil het wel drogen. Het hectolitergewicht is hoger dan vorig jaar. Een mooiere volle korrel. Een natuurproduct staat rijkelijk geurend in de schuur af te koelen. In september de eerste ronde naar de molen!

 
 

Copyright © 2022 Hoeve Steenenis

Hide